Travel

1. Der er små dyr overalt. Uanset hvor luksuriøst man bor, så indstil dig på insekter. Store og små, men særligt små myrer, som vi endda fik besøg af i vores tasker. De er ret uskadelige, og efter lidt tid bliver man egentlig ligeglad om de kravler på én eller i ens seng.

a.Med alle disse dyr følger unægtelig myggestik og andre små uidentificérbare insektbid der klør. Get used to it, især hvis du går ud om aftenen. For mig betyder detet en del redigeringsarbejde af kampagnebillederne, med små irriterende røde mærker overalt. But I'll live!

2. Termen ”Villa” bliver brugt meget løst på hoteller. Alt er en ”private villa”. Tro ikke nødvendigvis du får en villa. Eller noget der er private. Nu oplevede vi det ikke personligt, men jeg lagde mærke til at alle hoteller vi gik forbi reklamerede med deres "villas" og dernæst et solfalmet skilt af en faldefærdig køjeseng.

3. De er søde på Bali! Jeg kan virkelig godt lide Balineserne. De er meget flinke, imødekommende og cool. De er også rigtig høflige på Bali, især på de fine hoteller selvfølgelig, men de er også sjove og lette at snakke med. Det er selvfølgelig forskelligt fra sted til sted, og der er også gevaldigt mange hustlers, men på den gode og forventelige måde.

4. At drikke Pocari Sweat! Ja, det lyder wierd ikke? På vores første aften var vi ved at købe en kæmpe flaske af noget væske, vi troede var vand der hed ”Pocari Sweat”. Ekspedienten fortalte os at det ikke var vand, så vi købte en almindelig vand i stedet. Senere hen så vi dog en masse drikke det, og så prøvede vi. Det viste sig at være perfekt, især med madforgiftning.. Pocari Sweat er nemlig vand med elektrolytter i, og perfekt til når man sveder meget eller dehydrer så man gør ved madforgiftning. Det er lidt som en slags fesen (i smagen) og mere nærende powerade.

5. Man skal medbringe. Imodium. Let’s just leave it at that.

6. Der går høns i gaderne. Og køer. Samt geder, som i måske så i min vlog. Det er ret spændende. Der er så mange ting der er så grundlæggende anerledes og ustruktureret i det her land, at jeg finder det både befriende og utroligt uoverskueligt på samme tid.

7. De skifter ikke gear på bilen ? Udover de generelt kører i ét stort kaos (som dog faktisk synes at fungere, på trods af de ikke har nogen færdselsregler), så nægter de simpelthen at skifte gear på Bali, før bilen praktisk talt brummer og tigger om det. Uanset om det er op eller ned. Jeg ved ikke, om jeg var særlig opmærksom på det fordi jeg selv (stadig ja..) er ved at lære og køre, men ej hvor var det altså irriterende haha.

8. Der er mega lækkert og dejligt, og jeg glæder mig til at komme tilbage i længere tid. Bali er fantastisk, spændene og har en helt unik natur, befolkning og vibe. Det har været øverst på min liste længe, og har bestemt ikke skuffet. Jeg tror Frederik var lidt nervøs for om jeg nu havde gjort det for godt til at være sandt i mit hovede, men det synes jeg bestemt ikke. På trods af at Bali ødelagde min telefon. Og min eksterne harddisk. Og mit fordøjelsessystem i et par dage, og derved fik Frederik og jeg vidst set hinanden i nogle situationer man ikke kan "unsee" haha. Men I'd do it all again in a heartbeat, og glæder mig til at vende tilbage og udforske mere.

Andet relevant info:

..hvis du er high maintenance som jeg!

  • Du får ikke brug for en adaptér - stikkene passer! Så medbring bare tech og føntørrer. Glatte og krøllejern er næsten overflødige, da dit hår vil kruse i fugten anyway!
  • Man kan ikke drikke vandet der, så sørg for altid at have vand med rundt
  • Der er 7 timers tidsforskel (man er forud på Bali)
  • Valutaen er indonesiske Rupia og 1 kr = ca. 2000 rupi. Ret sindssygt, man går rundt med sådan nogle store pengebundter jeg plejede at regne prisen hurtigt ved at dividere med 2 og så fjerne nullerne, så havde jeg det i danske kr. nogenlunde. Tit står priserne også bare som "135" og ikke "135.000". Vi kunne ikke hæve dem i Danmark, men vekslede til dollars som vi så vekslede til Rupi da vi ankom i lufthavnen, hvor kursen var fin. Vil klart anbefale at have kontanter, det er ikke alle steder der tager kort.
  • Alt er rimelig billigt! Har ikke helt regnet ud hvor meget vi har brugt på at spise, tage taxa osv endnu, men vil ikke tro det oversteg 2000-3000 på 10 dage. Det er hvad jeg nærmest kan bruge på en forlænget weekend i Europa haha.

God tur til Bali, jeg vil klart anbefale alle at tage derhen! <3

Likes

Comments

INSTAGRAM @SANDRAWILLER
#SANDRAWILLERFORMISSYA