Lifestyle

Hej sweeties! Nu hvor igår lidt var Søndag på en Mandag, tænkte jeg at mandagsmotivationen måske var mere tiltrængt i dag, end den ville have været igår. I dag vil jeg tale lidt om dovenskab og hvordan jeg personligt håndterer det. Jeg tænker dette emne er relevant, da jeg godt selv kan føle mig lidt doven ovenpå en ferie, særligt dem der involverer mad i store mængder og familiesammenkomster.

Jeg vil kategorisere mig selv som et menneske med et højt aktivitetsniveau. Jeg er faktisk utroligt dårlig til at være doven og lave ingenting. Det er ikke noget jeg siger, for at være hellig, eller ligesom typerne til en jobsamtale der siger "min værste egenskab, er at jeg er for engageret". Haha. Det er bare faktum. Hvis jeg laver ingenting og ser serier i mere end et par timer, begynder jeg altid at finde på alle mulige projekter jeg skal gå i gang med, om det er at rydde køkkenskuffen op eller starte en blog op hehe. Jeg burde nok blive bedre til at slappe, men siden jeg har sådan et stort aktivitetsniveau, rammer det mig rigtig hårdt når jeg nu engang bliver doven. Jeg identificerer mig rigtig meget ud fra de ting jeg laver, så når jeg lige pludselig bliver doven og ugidelig, hvilket SELVFØLGELIG også sker for mig, så kan det godt forvirre mig.

Vi bliver alle ramt af perioder hvor det er hårdere end almindelig at komme op i sengen, hvor vi udskyder opgaverne og bare er lave på energi. Og hvad gør man så?

Acceptér det og find roden

Det der er med mig, er at jeg bliver rigtig sur på mig selv over min dovenskab. Det har jeg jo ikke tid til! Jeg har brug for mit drive, for at få opgaverne klaret, og jeg er sikker på der er mange af jer, der har det på samme måde. Men ligesom med så mange andre ting i livet, kan man først komme videre når man har erkendt der er et problem. Hvis jeg ikke lyttede efter, ville jeg måske heller ikke indrømme at det var god gammeldags dovenskab der havde ramt mig. Jeg ville måske skyde skylden på en dårlig nats søvn, fuldmånen eller min cyklus. Så kig lige ind ad, og spørg dig selv hvad det her kommer af. Tit kan man blive ramt af dovenskab hvis man har travlt, for mig sker det (uheldigvis) oftest hvis jeg har uoverskueligt meget på bordet. Og så har det altså ikke noget at gøre med at ens kæreste ikke lige var sød nok imorges eller noget. Honey, it's you!

Vær doven!

Ja, det her er faktisk fuldstændig ulogisk for mig, men jeg har altså fundet ud af det virker. Selvfølgelig siger jeg ikke man skal droppe at tage på arbejde og klare de opgaver man nu engang har, som studerende eller ansat. MEN.. Lad vær at tage opvasken. Spring en gang i fitness over. Nogen gange har man altså bare brug for det, og hvis man giver efter, vil man automatisk begynde at kede sig. Eller opdage opvasken lugter. Eller få lyst til at bevæge sig og tage i fitness, helt af sig selv! Den der lille følelse af at man "snyder" kan faktisk være ret sund og dejlig. For et par uger siden havde jeg sådan nogle dage, hvor jeg bare var lidt ved siden af og helt ugidelig. Jeg tvang mig selv til det jeg skulle, altså arbejde og voksenting, men også alt muligt andet overskudsagtigt oveni det. Det var først da jeg så endelig sagde "fuck it", og smækkede fødderne op med et par poser chips, i stedet for at bruge min aften på alt muligt produktivt, at det så gikvæk. Så gik der et par dage uden overskud, og så lige pludselig vågnede jeg bare op og havde lyst til at tage over og træne. Helt af mig selv. Det kan jo sagtens være kroppen prøver at fortælle én, at man skal slappe lidt af, og selvom det ikke "virker" produktivt, kan det på lang sigt være det bedste man kan gøre for sig selv, at tage et break.

Gennemfør

Og ja, så til det uundgåelige. Selvom man kan være doven og skippe et par ting, er der jo stadigvæk skole, arbejde og pligter der kalder. Og desværre er dovenskab ikke grund til at melde sig syg. Hvordan kommer man så igennem det? Der er faktisk ikke nogen trylleformular. Jeg ville ønske jeg kunne sige "tænk på det her og smil til spejlbillede", men for at være ærlig, så bliver jeg selv mere provokeret end motiveret af sådan noget, når jeg er doven og ugidelig haha. Du skal bare gøre det. Det er heller ikke sundt at undertrykke ALLE negative følelser. Jeg går meget ind for positiv tankegang, mindset og så videre, men vi er jo mennesker, og med det hører et velassorteret følelsesregister. Hvis vi har det dårligt, er det et tegn på vi skal ændre noget, og hvis vi følger vores intuition kan vi finde ud af hvad det er. Men det får vi ikke mulighed for at identificere, hvis vi bare "faker" glæden, og ikke lige dykker ned i det vi føler, eller tager os tid til at finde ro i de svære ting også. Så lad vær med at tro på du skal være en fake robot, bare kom igennem de ting du nu skal, prøv ikke at overtænkt det, giv dig selv tid til at slappe af, og vid at det går over!

Jeg håber det kunne give lidt stof til eftertanke, og forhåbenligt hjælpe nogen derude. Jeg var nemlig selv super irriteret over det her for nyligt, og nu ved jeg jeg selv har skrevet nogle kloge ord, jeg kan vende tilbage til såfremt det forekommer igen i fremtiden. Hvilket det jo nok gør, fordi sådan er livet bare nogle gange. Kys for nu, og rigtig god dag - uanset om den er doven eller produktiv!

Likes

Comments

INSTAGRAM @SANDRAWILLER
#SANDRAWILLERFORMISSYA