Hej sweeties! Nå, i dag vil jeg sætte gang i et sjovt lille eksperiment. Den sidste tid er jeg begyndt at tænke mere over mit forbrug. Det skal være ingen hemmelighed at jeg er en livsnyder. En cafépige. En shopaholic. Og med dét, følger der udgifter. Jeg har dog længe godt kunne tænke mig at reducere det en lille smule. Ikke fordi jeg kommer i minus, eller ikke har råd til min livsstil, men hvis jeg bare sparede lidt hist og her, så ville jeg kunne spare op samt bruge mine penge på de ting jeg virkelig godt kan lide, som rejser.. og tasker. Haha.

Så derfor tænkte jeg at første step var at dokumentere mit forbug. Så denne uge, har jeg bare levet helt normalt, uden at tage forbehold for det, og så gennemgået posteringerne på min konto og skrevet ned løbende.
Ikke den kommende uge, men næste uge igen, vil jeg så prøve at se hvad jeg kan udlede af den "normale" uge, og prøve at leve hvor jeg "sparer", for at se om jeg kan implementere nogle bedre vaner. Grunden til det ikke bliver denne uge, er at jeg rejser til Paris på Torsdag, og dér har jeg alle mulige planer om at leve over evne ;-) Vil lige hurtigt komme med en lille disclaimer om at jeg ikke prøver at "blære" mig med min økonomi, levestandard eller lignende. Havde oprindeligt tænkt mig at lave dette som en dagbog kun til mig, men tænkte det kunne være sjovt at dele med jer her på bloggen. Så kan i evt. prøve at gøre det samme i næste uge, og så kan vi prøve at leve mere økonomisk ansvarligt sammen næste uge igen! Hvilket jeg i hvert fald sikkert trænger til, når jeg kommer hjem hehe.

MANDAG

Frokost: Frederikke og jeg skulle på Palæo. Jeg har en svaghed for hønen salaten, men skal lige prøve at være 100% vegansk så vidt muligt, så bestiller en avocado sandwich og gulerods smoothie. 114,- i alt

Eftermiddag: Fik SMS om jeg ikke har betalt telefonregninger. Nok fordi jeg aldrig åbner min post. Burde tilmelde mig betalingsservice, men det siger jeg hver måned. Den ene var på 622,- og den anden 379,-. Det er egentlig ret dyrt for telefonabonnement, men mener også jeg har Spotify og HBO inkluderet. Endnu en ting jeg burde checke..

Checker med det samme. Den første regning var dyr fordi jeg havde sendt en masse velgørenheds SMS'er.. Er en sucker for det der nogle gange. Og købt et par mobilbiletter, når jeg havde glemt mit kort. Mit abonnement koster 299,- og så er der 79,- Spotify og 100,- "roam like home" oven i, som bliver de 379,- på næste regning. Lidt dyrt, men når jeg rejser ofte er jeg nødt til at have roamingen med.

Kom også I tanke om at jeg ikke havde betalt restskat. Skyldte kun 1016,-. Betaler med det samme. Der står "Skat - Frivilling Ind" i det jeg betaler. Host. Frivillig?

I alt: 2131,-
AV. Men der var også nogle store "voksen" omkostninger, som jeg kalder dem, der ikke lige er noget at gøre ved.

TIRSDAG

Morgenmad: Spiste jeg med Silje. 65,- for en vegansk sandwich, så skulle jeg også have kokosvand og granolabar. 120,-. Lidt dyrt, især fordi jeg faktisk ikke blev mæt særlig længe.
Frokost: 7/11 salat og knækbrød til eftermiddagssnack. 83,-. Spist foran skærmen på kontoret. Det så i måske i min vlog.

I alt: 203,-
Ikke så galt. Men så igen, lidt i forhold til hvad jeg fik for dem. Note to self: prøv at tage frokost med.. some day!

ONSDAG

Eftermiddag: Købte en juice på Joe & The Juice. 49,-. Spiste frokost på 42RAW, men dem har jeg heldigvis en aftale med hehe. #bloggerperks
Kom til at shoppe i Gina Tricot. Mine favorit jeans er gået i stykker, så dem skulle jeg have og så fandt jeg en pæn top. 548,-. Så købte jeg også et par ballerina sko fra Aldo. Har dog hele tiden vidst jeg ville købe et par snart, så det var sådan set fint nok. De kostede 550,-.

I alt: 1147,-
Wuspi, det var da egentlig også en dyr dag. Formåede dog ikke rigtigt at "betale" for nogle af mine måltider, og spiste morgen og aften hjemme. Men shopping, det kan man jo få brug for nogle gange! Og juices..

TORSDAG

Morgenmad: Skulle jeg spise med Maria. Acai bowle + pandekager + juice. 190,-. AV, men jeg synes altså det er hyggeligt at spise morgenmad med mine veninder på caféer for tiden. Tror det er foråret der gør det.
Formiddag: Mine nye sko fra igår gnavede. Måtte købe compeed plastre. 59,- for en lille bitte pakke. Men det er det eneste, der virker. Forretningsidé: billigere alternativ til compeed plastre!
Frokost: Havde et møde med pigerne på Cantina, det blev 175,- men vi fik også virkelig insane mad. Hummer, tuntatar, pizza.. Vi gik all out haha. Synes faktisk det er okay priser, for så lækkert et sted.

I alt: 424,-
... det går virkelig op for mig, hvor mange penge jeg bruger på mad ude, når jeg laver det her!

FREDAG

Jeg var hjemme hele morgenen og formiddagen for at filme, så fik spist 2 måltider hjemme.
Eftermiddag: Skulle dog vente på Frederikke og købte en pizzasnegl i netto. 10,-.
Cille og jeg mødtes kl 17 for at handle, men var sulten igen så røg i 7/11 og fik en lunchbite med tomat. Virkelig god faktisk, dem har jeg ikke prøvet før. Dem skal jeg nok komme til at bruge flere penge på i fremtiden..
Aften: Cille og jeg skulle handle ind til aftensmad hos mig, og jeg manglede også en del ting. Det blev 88 for vores aftensmads ting, og så manglede Frederik og jeg nogle ting jeg også købte der. 173,- i alt.

I alt: 203,-

LØRDAG

Morgen: Røg over at handle igen, fordi vi besluttede os for at pudse vinduer. Ca. 80,- i alt for det. Manglede alle ting til det, plus besluttede mig for at lave en sund smoothie min veninde gav mig opskriften på. Det endte med at blive 183,- der, fordi jeg også købte noget tømmermændsmad med til Frederik.. og en masse andre ting. De her udgifter splitter vi dog i 2 løbende, så den skal teknisk set halveres.

Frokost spiste vi hjemme, og til aftensmad kunne jeg trække bloggerkortet igen. Heldigt ;-)

I alt: 183/2= ca. 92,-

SØNDAG

HAR JEG IKKE BRUGT NOGEN PENGE.

SAMLET FORBRUG: 4200

.. de mange frokoster...

Nogenlunde sådan her ser fordelingen ud! Som i kan se er den største postering voksen omkostningerne hehe, som jeg faktisk også havde nogle heftige nogle af slagsen i mandags. Det kan man jo ikke altid lige time og tilrettelægge (eller, det kan man måske forsøge på i fremtiden..). Udover det er det vist ingen hemmelighed at jeg bruger en del penge på at spise ude. Særligt mine frokostvaner er dyre, og jeg burde blive bedre til at tage mad med hjemmefra i hvert fald nogle af dagene jeg skal på kontoret. Disse svinger ofte, nogle uger arbejder jeg også mere hjemmefra og så er der ikke helt lige så mange fristelser. Det skal jeg helt sikkert dykke ned i.

Shopping delen har jeg det egentlig fint nok med, da jeg købte nogle fine og fornuftige ting jeg manglede. Det kan man dog selvfølgelig altid skære ned på og undvære, i perioder hvor man gerne vil spare.

Så ud fra det her, tror jeg at det jeg skal fokusere på er at få styr på mine "voksen omkostninger", fx som at tjekke hvad det er jeg egentlig betaler til, tilmelde mig noget betalingsservice etc. Det er jeg fandme dårlig til haha, og det skyldes kun dovenskab. Not cool.

Udover det skal jeg også se om jeg kan minimere omkostningerne ved at spise ude lidt, og lave mere mad hjemmefra, og evt. mødes med mine veninder hjemme hos dem eller mig i stedet for ude i byen. Jeg glæder mig til at prøve at forbedre mig næste uge igen (og nok også så småt i starten af denne, nu hvor jeg er blevet opmærksom), og håber i synes om det her lille eksperiment! Jeg går og leger med tanken om at lave en slags "sådan er man voksen" serie, haha, evt. i videoform, til alle os der går og kager lidt rundt med basale ting som betalingsservice ;-) KYS FOR NU

Likes

Comments

INSTAGRAM @SANDRAWILLER
#SANDRAWILLERFORMISSYA