Kender i det, hvor man laver en fejl og så genspiller og genlever det frygtelige scenarie i hovedet, flere gange i tide og utide?
For mig er det dengang jeg ikke kunne svare på ét spørgsmål til historie eksamen (fik dog stadig 02! Primært ved brug af smilehuller tror jeg dog..), dengang jeg krammede en fremmed på gaden (troede hun var med den gruppe jeg mødte), dengang bookede mit event for 14 bloggerpiger på Ystad Saltsjöbad til den forkerte dag, og så igen her for nyligt da jeg sendte en ikke-så-pæn mail videre til den forkerte. Vi laver alle både store og små fuck-ups på arbejdet, i privatlivet og i vores forhold.

Mit spørgsmål er så, hvorfor genlever vi de her tarvelige og ubehagelige scenarier? Vi har jo lært af fejlen én gang, i det vi stod helt rødglødende i fjæset og fik den der følelse i maven, hvor man godt ved at det brænder på. Dér lærer vi af det, og den følelse glemmer vi ikke næste gang vi står i en lignende situation. Så hvorfor pine sig selv igen og igen? Hvorfor tænke på den gang man næsten dumpede historie eksamen i 2015 når man ligger og skal til at sove?

Før i tiden var jeg rigtig hård ved mig selv. Hvis jeg fik en lav karakter (var altså lidt en stræber, på trods af dén historie eksamen dér - DDR's politiske styre var bare ikke lige mig), hvis jeg lavede en fejl eller glemte noget. Da jeg dumpede min(e) køreprøve(r). Men det er noget jeg øver mig i ikke at være længere. Fordi uanset hvor mange gange jeg genspiller det, så bliver jeg ikke klogere af det. Jeg har ligesom fattet det første gang, og at genleve flovheden/ærgrelsen gør altså ikke noget godt, tværtimod holder det én fast, gør én nedtrykt og derved mere risikabel for at lave flere fejl.

Tricket er at skynde sig væk fra tanken og se fremad. Du fortjener ikke at blive mindet om din egne fejl igen og igen. Det er nytteløst! Du ville jo heller ikke gentagende gange minde din veninde om noget dumt hun havde gjort, så hvorfor gøre det mod dig selv?

ALLE laver fejl. Det væsentlige er at lære af det, komme hurtigt videre og ikke være for hård ved dig selv. For det tror jeg, vi er virkelig mange - især piger - der er!

Vi gør vores bedste, og nogle gange er vores bedste rigtig godt og nogle gange er det lidt noget pis. Og det er også helt ok, den eneste der kan få det til ikke at være dét, er dig selv. Og om 5 år, vil vi kunne grine af det meste! Faktisk måske før ;-)
On that note, så rigtig god uge - og forsinket Monday motivation herfra. Kys

Likes

Comments

INSTAGRAM @SANDRAWILLER
#SANDRAWILLERFORMISSYA